נזקי גוף בדיני הנזיקין

בכל יום ויום, ישנם רבים שניזוקים בתאונות רבות מכל הסוגים. סובלים חבלות בגופם שמחייבות מנוחה, אשפוזים, ניתוחים, הליכי שיקום כואבים, עזרה סיעודית, והוצאות רבות וחריגות.
נזק גופני יכול לקרות לכל אדם בכל גיל. החל מילד או פעוט שנופל מגובה, ועד לקשישה שחוצה את הכביש ונפגעת מרכב. זה יכול לקרות ברחוב, בבית, במלון, באתר עבודה, בקניון, או בחניון.

במרבית הפעמים ישנם גורמים שאחראים להתרחשות התאונה, לפציעה ולנזקי הגוף. גורמים אלו יכולים להיות, למשל –

1. נהג רכב שגרם לתאונה ואשר מבוטח בפוליסת ביטוח חובה;

2. מעביד שדרש מעובד לבצע עבודה עם סיכונים לא סבירים, או לא דאג ולא פיקח על כך שהעבודה תיעשה תוך שמירה על כללי הזהירות;

3. הנהלת קניון או הנהלת מלון – שהותירה ליקויים במתחם שבניהולה, כגון נזילת מים שגרמה להחלקה, הציבה מדרגות שאינן תקינות, לא שמרה על מעברים תקינים ובטוחים למבקרים;

4. בעל מסעדה שהצהיר והציג את המנות במסעדה ככשרות בשריות או פרווה אך בפועל סיפק לאדם שסובל מאלרגיה לחלב, מנה חלבית אשר גרמה להתקף אנפילקטי;

5. בעל כלב שאחראי לכך שהכלב בבעלותו תקף (קפץ או נשך) עובר אורח;

6. עיריה או רשות מקומית שלא מבטיחה מעברים תקינים ובטוחים להולכי רגל, אשר נתקלים במכשולים שונים, כגון בורות, בדרך;

7. רשלנות רפואית שבא לידי ביטוי באבחון לקוי או מאוחר של מצב רפואי, טיפול לא מתאים, טיפול שמורשל שחורג מהנורמה וכיו"ב;

ועדד מקרים רבים ושונים.

בעת קרות התאונה עצמה, כל תשומת הלב של הנפגע הינה לפציעה הגופנית, ולצורך בטיפול מיידי. אם באשפוז, אם בטיפול במסגרת מוקד רפואי או רפואת חירום.
רק לאחר התייצבות והתבהרות המצב, הנפגע יכול להביט לאחור, ולנסות להבין מדוע ארע המקרה והאם יש מי שאחראי וחייב פיצוי, ומאידך להביט לפנים – תוך הבנה שיהיה צורך בפיצוי כספי על מנת להתמודד עם הנזקים שנגרמו.

השירות של משרדי הינו למעשה ליווי שוטף, למן הרגע הראשון ועד לתום ההליך וקבלת הפיצויים. ליווי ושירות זה יכול לכלול, בין היתר –

1. בדיקה, ואיסוף מידע על מנת לברר אם יש אחראים לקרות התאונה, ולגבש את אחריותם. לעתים תוך פנייה למומחי בטיחות שיסייעו לבחון את הליקויים השונים שגרמו להתרחשות התאונה.

2. סיוע בריכוז מידע תיעוד, קבלות ופרטים לגיבוש הנזקים באופן שוטף, מיום התאונה, לאורך כל שלבי ההחלמה והשיקום, ועד להתייצבות המצב הקבוע, המצב הסופי, שבו מתגבשת הנכות הצמיתה שלא תחלוף עוד.

3. פנייה למומחים רפואיים שיבחנו אם נותרה נכות צמיתה בגין התאונה, ומה שיעורה של הנכות הצמיתה

4. איתור הגורמים האחראים, לרבות פוליסות ביטוח חבות או אחריות שיכולות להיות המקור לגביית הפיצויים.

5. פנייה בדרישות או הגשת תביעות משפטיות כנגד הגורמים האחראיים לתאונה, הגורמים המעוולים.

6. ניהול תביעה משפטית. זהו הליך מורכב שכולל שלבים מקדמיים, דיונים בבית המשפט, הערכות ותחשיבי נזקים, גיבוש הטיעון המשפטי, הכנת תצהירים וראיות להוכחת האחריות והנזקים, הכנת הלקוח עצמו ועדים מטעמו למסירת עדות, חקירת עדים מטעם ההגנה – אותם גורמים שנתבעו כאחראים לתאונה וחייבים בפיצוי, כולל חקירת מומחים.

7. ליווי בהליכי גישור, הידברות ומו"מ ופשרה.

8. הענקת הסברים בכל שלב ושלב, על מנת לאפשר ללקוח לקבל החלטות מושכלות שהוא עצמו שלם עמם.

ההליך לקבלת פיצוי בגין נזקים שנגרמו לנפגע, הוא לא פעם, חלק בלתי נפרד ואפילו חלק חשוב בהליך השיקום כולו מהמקרה.
משרדי והשירות שאני מעניקה נועד לתת כוח להתמודדות בהליכים אלו, לעזור למצוא את הדרך במבוך, לסייע בנקיטת כל הפעולות שיוכלו להבטיח פיצוי מקסימלי לנפגע. באופן זה, לא רק שלאורך כל התהליך הנפגע יחוש שהוא מלווה באשת מקצוע מומחית, קשובה, ומבינה, הרי שבסוף התהליך יחוש סיפוק שנעשה הצדק המיטבי ביותר.

פגישת ייעוץ ראשונה אינה כרוכה בתשלום. ליצירת קשר.
* אין לראות באמור לעיל משום ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי.

הישגים

פיצוי כספי משמעותי בגין נכות קלה

י.י. נפגע בתאונת דרכים, אשר הוכרה על ידי הביטוח הלאומי כתאונת עבודה, בשנת 2020. 

זכאות לנכות בגין פוסט טראומה בשיעור 70%

ב.י. עבד כמתדלק בתחנת דלק, כאשר ביום 7.10.2008, נהג שאבד שליטה ברכבו נכנס לשטח תחנת הדלק ופגע בעוצמה רבה במשאבה. 

מאמרים

גן האירועים "מקום בלב" ברעננה חויב בפיצוי בסך של 184,000 ₪ בגין רשלנות בהגשת מנות חלביות שהוצגו כ"פרווה" והעמדת קטין אלרגי בסכנת חיים

בית המשפט פסק כי מסעדה ברעננה תפצה קטין, ת.ח., שסובל מאלרגיה לחלב, ועל אף שהוריו פנו מספר פעמים לוודא שמנה שהוצגה כ"פרווה" אינה כוללת מרכיבי חלב, משום האלרגיה של הילד

המשך לקרוא

תקיפות על ידי כלב

התקיפה יכולה להיות בדרך של נשיכה, אך לא רק כזו – יכולה להיות תקיפה רק מעצם קפיצה על אדם והפלתו או שריטות שיגרום הכלב על ידי כפות רגליו.

המשך לקרוא

אופניים חשמליים וקורקינט חשמלי סגוויי והוורבורד דברים שחשוב לדעת לפני שעולים ונוסעים

הפרת הוראות התעבורה בנוגע לתקינות קורקינט חשמלי בו נעשה שימוש, או לתנאים לנהיגה על הקורקינט – מהווה עבירה שבגינה קנס של 1,000 ש"ח, כשלצד זאת אין רישום של ניקוד, (צו התעבורה (עבירות קנס)

המשך לקרוא