אפוטרופסות וייפוי כוח מתמשך

לרבים מאיתנו יגיע יום בו אנו, כבני אדם בגירים, כבר לא נוכל לקבל החלטות בכוחות עצמנו, היום בו לא תהיה היכולת לנהל את חיינו, את ענייננו הפיננסיים, או הרפואיים
בשנת 2016 נחקק תיקון שהביא איתו שינוי מהפכני שמאפשר לכל אדם בגיר וצלול בדעתו, לבחור מראש זהותו של אותו אדם שיטפל בו וידאג לצרכיו, ואף ליתן הנחיות ולהביע מראש דעה לגבי העדפות לביצוע פעולות שונות כמיופה כוח שלו. אך העיקרון החשוב הוא – שיש להכין את המסמך ולחתום עליו, מראש, כאשר מצבנו הינו כזה שאנו מבינים את המשמעות, המטרות וההשלכות של הענקת ייפוי כוח מתמשך לאחר.

המשך לקרוא

סכסוכים משפטיים בענייני עזבונות, ירושות וצוואות

לא פעם לאחר מותו של אדם, מתגלעים סכסוכים בין יורשיו, או הטוענים לזכויות בעזבון. הסכסוכים והמחלוקות הם רבים ומגוונים, ולעתים נדרש הליך משפטי על מנת להכריע במחלוקות. ניתן מבחינה עקרונית לחלק את המחלוקת לשני תחומים –
מחלוקת בדבר היקף העיזבון ; חלוקת העיזבון בין יורשים לפי חוק הירושה או לפי צוואה (כולל טענות שעלולות להתעורר לגבי תוקפה של צוואה).

המשך לקרוא

זכייה בתביעה בדבר היקף עיזבון לחלוקה בין יורשים

דחיית טענות יורשת לזכויות קניין או דיירות מוגנת בדירת המנוחה
דחיית טענות יורשת לזכויות בכספים בחשבון בנק משותף עם המנוחה.

המשך לקרוא

ייצוג יורש במחלוקת בדבר קיום צוואה

ח.ר. אלמן, חתם על צוואה פחות משלוש שנים לפני מותו. 
הצוואה נחתמה בפני עורכת דין שערכה את הצוואה ובעלה, גם הוא עורך דין. 

המשך לקרוא

הגנה על זכויות קניין של חולה שאובחנה עם דמנציה

ר.ש. הייתה בשנות ה – 50 לחייה, כאשר חלה התדרדרות במצבה. נדרשו חודשים עד שאחותה ואמה הבינו שלא מדובר בעניין חולף, ודאגו לערוך לה בדיקות רפואיות.  

המשך לקרוא